Dakkapel schilderen


Dakkapel schilderenEen dakkapel schilderen is een beste klus. Niet in de laatste plaats omdat je er vaak niet goed bij kunt. Wat komt er allemaal kijken bij het schilderen van je dakkapel?

Buitenschilderwerk dakkapel

Een dakkapel staat nu eenmaal meer bloot aan regen en zon dan gewone ramen en deuren. Dat betekent dat het buitenschilderwerk van de dakkapel goed in orde moet zijn. Schilderwerk beschermt materiaal tegen weersomstandigheden, waardoor het materiaal langer mee gaat. Wel zo prettig!

Schilderwerk onderhouden

Als je het schilderwerk van een dakkapel goed onderhoud, blijft het langer goed en heb je minder kans op bijvoorbeeld houtrot. Hoe zit dat? Regendruppels blijven achter vuil en zand hangen, in plaats dat ze van het schilderwerk “afrollen”. En waar water blijft staan, is de kans op houtrot veel groter. Regelmatig schoonmaken is daarom verstandig.

Zelf de dakkapel schilderen?

Wil je, naast het onderhoud, ook het schilderen van de dakkapel zelf doen? Zorg dan voor goed materiaal, zoals een steiger en de juiste verfsoorten. Ook belangrijk: doe bij voorkeur ervaring op met andere schilderklussen en plan er voldoende tijd voor in. Liever je tijd aan andere dingen besteden? Laat de klus dan over aan de ervaren schilder. Dat scheelt tijd en gedoe.

Wat kost een schilder?

Aantrekkelijk, dat uitbesteden, maar wat kost een schilder eigenlijk? Gemiddeld zal het schilderen van de dakkapel tussen de 500 en 1000 euro kosten. Dat is uiteraard afhankelijk van de omvang en bereikbaarheid van de dakkapel, maar ook van de staat van het huidige schilderwerk.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s