Kleuren buitenschilderwerk


De verfkleuren voor buitenshuis: kies je gewoon dezefde kleur als die erop zit of liever een andere kleur? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn veel gebruikte kleuren buitenschilderwerk?

Lichte of donkere kleuren

Allereerst is het goed om te weten dat lichte kleuren zonlicht weerkaatsen. Donkere kleuren absorberen het licht, waardoor ze krimpen en uitzetten en eerder aan onderhoud toe zijn. Voor een gevel op de zonkant ligt de keuze voor het schilderen met een lichte kleur dus meer voor de hand dan voor een donkere kleur.

Kleuren combineren

Het combineren van kleuren is geen vraagstuk wat alleen voor binnenschilderwerk speelt. Ook voor buitenshuis heeft de combinatie invloed op het resultaat. Kies bijvoorbeeld voor het combineren van een donkere en een lichte kleur, waardoor er een contrast ontstaat.

Voorschriften buitenschilderwerk

Het kan zijn dat er voorschriften zijn voor het buitenschilderwerk. Vooral als je in een monument woont is dit vaak van toepassing. Maar het kan ook gelden voor een bepaalde wijk of straat. Als je dit eerst na gaat, dan voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Veel toegepaste verfkleuren

Het wordt donkergroen? Goed, RAL 6009, N0.15.10 of Q0.05.10? Ja, daar sta je dan met een mond vol tanden. Geen idee. Gelukkig weet de schilder vaak welke code je moet hebben. Je kunt ook een kleurenwaaier bestellen. In het artikel zet ik alvast de codes van de meest toegepaste verfkleuren op een rijtje.

Heb je de mooiste kleur en ook nog de juiste verfsoorten gekozen? Dan zorgt een ervaren schildersbedrijf tot slot voor het beste resultaat.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s