Kleuren binnenschilderwerk


Het is de leukste klus: kleuren voor binnenschilderwerk kiezen. Dat zou het in ieder geval wel moeten zijn. Maar veel mensen vinden het best lastig om de perfecte kleur voor de keuken of woonkamer te kiezen.

Kennis van kleuren

Het helpt als je een beetje kleurkennis hebt. Als je weet dat rood een activerende kleur is, dan begrijp je ook dat deze kleur niet gebruikelijk is voor in de slaapkamer. En als je weet dat groen en geel “eetbare” kleuren zijn, dan is de keuze voor deze kleuren in de keuken logisch.

Trendy verfkleuren 2011

Ga je voor een trendy kleur? Dan kun je dit jaar je hart ophalen met groen, oranje en geel. Overigens doen voor binnenschilderwerk de pasteltinten zachtroze, mintgroen en babyblauw het ook goed.

Verfkleuren uitproberen

Natuurlijk wil je graag zien hoe een verfkleur thuis uitpakt. Maar hoe doe je dat met een klein kleurstaaltje? Een iets groter vlak zou handig zijn. Een veel gelezen advies: een stuk triplex in de betreffende kleur schilderen. Maar daar zou je dus een pot verf voor moeten kopen. Dat het ook anders kan, vertel ik in mijn artikel.

Woonbeurs Amsterdam

Nog een tip: begin met het opdoen van inspiratie voor kleuren. Koop bijvoorbeeld een aantal woonbladen met veel binnenkijkers en kijk je ogen uit bij vrienden en famillie. Wij deden inspiratie op bij de Woonbeurs. Volg onze belevenissen via twitter.

Kleurenadvies schilder

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een professionele schilder kan je goed adviseren over kleuren voor binnenshuis. Handig is ook dat hij direct kan mee denken over de juiste verfsoorten voor binnenschilderwerk en verftechnieken.

Groet,
Joan

Kleuren binnenschilderwerk

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Binnenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s