Buitenschilderwerk verfsoorten


Om de een of andere reden wordt de keuze van buitenschilderwerk verfsoorten vaak serieuzer genomen dan van verfsoorten voor binnen. Begrijpelijk, want het zou natuurlijk geweldig zijn als je na een schilderbeurt tien jaar lang niet meer naar het buitenschilderwerk hoeft om te kijken.

Buitenschilderwerk verfsoorten

Tien jaar is misschien een beetje hoog gegrepen. Maar de verfsoort is wel degelijk van invloed op levensduur van het schilderwerk. Voor buitenschilderwerk wordt er over het algemeen met alkydverven gewerkt. Dat is een sterke en goed dekkende verf.

Dekkende lakverf

De dekkende lakverven worden het meest toegepast door de schilder. Denk daarbij aan kozijnen, deuren en gevelbetimmering. Gebruikelijk is minimaal 1 grondlaag en 2 lagen lakverf.

Beits en lak

Naast dekkende verf kun je ook kiezen voor het schilderen met beits of lak. Tijdens het schrijven van het artikel kwam ik een aantal discussies tegen over het gebruik van beits en lak. Wanneer gebruik je wat? En, is er eigenlijk wel een verschil? Dat is er. Lees mijn bevindingen in het artikel.

Kwaliteit verf

Laat je niet alleen leiden door de aantrekkelijke aanbiedingen van een bouwmarkt als het om het kiezen van de juiste verfsoort gaat. Er is kwaliteitsverschil en het is wel zo verstandig om daar even iets meer van te weten. Dat gaat zeker op voor buitenverven. Een prangende vraag die ik in het artikel beantwoord: wat zijn nou “de” merken die een schildersbedrijf gebruikt. Goede vraag!

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s