Verfsoorten


Even een potje verf halen bij de bouwmarkt voor het schilderen van je huis? Dat ligt toch iets ingewikkelder. Er zijn veel verschillende verfsoorten en dat is niet voor niets.

Keuzes maken

Schilderen is 1 ding. Maar het kiezen voor de juiste verfsoort die past bij het materiaal wat geschilderd moet worden, is iets anders. Je huis schilderen betekent veel keuzes maken. Hoe weet je wanneer je voor de goede verf kiest?

Verf voor buiten of binnen

Er is verf voor binnen en voor buiten. Dat komt omdat de buitenschilderwerk een andere functie heeft als binnenschilderwerk. Binnen beschermt verf tegen bijvoorbeeld slijtage en verkleuring, buiten tegen regen en zon. Dat vraagt om andere eigenschappen van verf.

Acrylverf of alkydverf

Voor binnen wordt vaak acrylverf gebruikt, een watergedragen verfsoort. Voor buitenschilderwerk kiezen schilders vaak voor alkydverf, een oliegedragen verf. Het verschil zit in het oplosmiddel en beide verven hebben voor- en nadelen.

Grondverf en dekkende verfsoorten

Denk je dat je alle lastige termen wel gehad hebt, maar dan begint het pas. Een dekkende verf in hoogglans, zijdeglans en mat, heeft een grondverf nodig. En misschien eerst nog een primer. In het artikel leggen we kort alle termen even uit.

Kosten verfsoorten

De prijzen van verf beginnen al bij 4 euro per liter voor latexverf. Dat kan oplopen tot 50 euro per liter. In het artikel lees je de gemiddelde prijzen.

Over de verfsoorten is veel meer te vertellen. Daarom kun je binnenkort een speciaal artikel over het kiezen van verfsoorten voor binnen en voor buiten verwachten.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Binnenschilderwerk, Buitenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s