Offerte schilder begrijpen


Je hebt een aantal offertes aangevraagd voor het schilderen van je huis. Een voor een druppelen de offertes binnen. Je ogen dwalen over de offerte op zoek naar de prijs. Begrijpelijk, wat dat is een belangrijk gegeven; kan ik het betalen of niet? Toch is het goed om een aantal andere basisgegevens van de offerte ook te begrijpen.

Offerte schilder begrijpen

Het begint al bij de prijs. Om de kosten van de schilder daadwerkelijk te begrijpen, is het handig om te weten op welke manier de prijs tot stand is gekomen. Gaat het om een vaste prijs, een uurtarief of een richtprijs? En wat betekent dat voor jou?

Extra kosten

Zijn er extra kosten, zoals voorrijkosten of materiaalkosten? Of zit dat allemaal bij de prijs in? Als de ene schilder een totaalprijs rekent en de andere schilder diverse lossen kostenposten, zou het kunnen zijn dat de uiteindelijke prijs helemaal niet zoveel van elkaar verschillen.

Werkomschrijving

Misschien wel het belangrijkste van allemaal: welke werkzaamheden gaat het schildersbedrijf voor je uitvoeren? Wat is er afgesproken? Het is verstandig om dit zo duidelijk mogelijk in de offerte te laten opnemen, zodat er achteraf geen misverstand kan ontstaan.

Offertes vergelijken

Als je dit allemaal kunt terugvinden en je de offertes begrijpt, dan kun je de offertes met elkaar gaan vergelijken. Dat is een belangrijk moment. Goedkoop of duur, je weet nu goed waar je voor kiest. En wellicht valt er nog iets te onderhandelen.

Meer weten? Lees dan het artikel Offerte schilder begrijpen.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Schilder, Schilderen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s