Wanneer schilderen?


Een door de wol geverfde schilder stapt over de drempel en roept direct: “Dat schilderwerk is inderdaad aan onderhoud toe zeg!” Jij denkt: “Daar zal hij dan wel gelijk in hebben.” Maar hoe zou je zelf kunnen zien wanneer schilderen nodig is?

Binnen en buiten

Buitenschilderwerk is eerder aan onderhoud toe dan binnenschilderwerk. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met weersomstandigheden, waardoor verf harder slijt. Ga voor buiten uit van een keer in de vijf jaar en voor binnen van een keer in de zeven jaar.

Wanneer schilderen

Als het schilderwerk blaasjes, barstjes of scheurtjes vertoont, is er onderhoud nodig. Dat is redelijk duidelijk, want vaak is dat goed zichtbaar. Minder goed zichtbaar is onthechting van verf of verpoedering. In het artikel geef ik daarom twee testjes om dit te controleren. Overigens adviseer ik je om het schilderwerk regelmatig te controleren en tijdig te laten schilderen. Als het tot bijvoorbeeld verpoedering komt, heeft de schilder veel werk.

De beste periode

De beste periode voor schilderwerk is tussen april en oktober. Dat heeft vooral veel met de weersomstandigheden te maken, zoals velle zon of bakken met regen. Een schilder kan ook in de winter werken, alleen zal de winterschilder meer maatregelen nemen.

Abonnement

Ben je alles behalve gestructureerd en ga je dit vergeten? Of heb je liever geen omkijken naar het schilderwerk? Dan is een abonnement bij een schildersbedrijf misschien een goed plan. Een professionele schilder die over de drempel stapt, overziet de onderhoudstaat vaak in een oogopslag. Bijkomend voordeel is dat dit op de lange termijn ook nog wat voordeliger uit kan pakken dan de normale kosten van een schilder.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Schilderen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s