Binnenschilderwerk


Potten latex, grote rollers, wegwerpkwasten en afdekfolie. Dat zijn waarschijnlijk de dingen waar je het eerst aan denkt bij binnenschilderwerk. Maar dan begint het pas. Want waar moet je op letten als je gaat schilderen?

Functie van binnenschilderwerk

Mooi binnenschilderwerk is sfeerbepalend. Met een nieuwe kleur op de muur maak je een huis persoonlijk. Maar naast een fraai gezicht, heeft binnenschilderwerk ook belangrijke beschermende functies. Denk bijvoorbeeld vocht in huis wat door materiaal zoals hout naar buiten wil trekken. Schilderwerk wat goed tegen vocht beschermt is dus van groot belang.

Verfsoorten

Elk materiaal vraagt om een andere verf. Kozijnen en deuren in de buitenmuren moeten geschilderd worden met een vochtwerende verf. De muren in de badkamer vragen om een schimmelwerende verf. Laat je dus goed adviseren over kleuren en verfsoorten.

Technieken

Niets mis met een leuke structuur roller en zeker niet met een goede kwast. Maar het kan ook anders. Een voorbeeld is spuitverf. Er zijn schilders die beweren dat er geen strakker resultaat bestaat, mits de ondergrond glad is natuurlijk…

Schilderwerk uitbesteden

Je kunt natuurlijk uren in de rij gaan staan bij de bouwmarkt. Vervolgens fanatiek aan het schilderen slaan, waarbij de vloer en de plinten per ongeluk ook mee geschilderd worden, om er dan achter te komen dat de kleur toch niet helemaal zoals verwacht is. Of de volgende dag te zien dat de strepen niet weg zijn getrokken en dat waarschijnlijk ook niet meer zullen doen…

Als je jezelf hierin herkent, dan is het misschien verstandig om het schilderwerk uit te besteden aan een schildersbedrijf. Kostbaar? Lees in het artikel over de prijzen van schilders wat de kosten zijn.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Binnenschilderwerk, Schilderen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s