Winterschilder


De term winterschilder heb je vast wel eens gehoord. Maar is dat een oude term of is het nog steeds van toepassing? En waarom zou je in de winter een schilder inschakelen? Was het niet zo dat je, vooral buiten, beter in het voorjaar kan schilderen?

Korting in de winter

Voor een deel gaat het om een oude subsidieregeling, waardoor schilders in de winter een korting konden bieden. Dat had te maken met het feit dat schilders in de winter regelmatig “op de bank” zaten.

Winterschilder anno 2011

De subsidieregeling bestaat niet meer, maar de term winterschilder wel. Er is zelf een term bijgekomen: de vier seizoenen schilder. Beide termen geven aan dat het schildersbedrijf het hele jaar door werkt. En dat is goed nieuws, want als je in Nederland op de ideale weersomstandigheden moet wachten…

Kwaliteit in de winter

Kan dat dan, kwaliteit in de winter? Ja, inmiddels is er bijvoorbeeld speciale verf ontwikkeld, waarmee dus ook in de winter een goede kwaliteit kan worden geleverd. Daarnaast is het zo dat het werk, waar nodig, ook goed afgeschermd wordt.

Voordeel winterschilder

De schilder kan zijn werk beter over het jaar verdelen. Prettig voor hem, maar ook voor jou. Want er staat tegenover dat je in de winter korting krijgt op schilderwerk, zowel voor binnenschilderwerk als voor buitenschilderwerk. En die kan aardig oplopen, meestal komt het neer op 10% korting.

Hoe herken je een winterschilder? En wat zijn de voordelen? Lees het in mijn artikel over de winterschilder.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Binnenschilderwerk, Buitenschilderwerk, Schilder en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s