Buitenschilderwerk


Buitenschilderwerk is een vak apart. Dat komt vooral door de functie van het buitenschilderwerk; materiaal gaat langer mee als het goed geschilderd is.

Functie buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk is belangrijk voor het behoud van materiaal. Laat je het te lang verslonzen, is er een grote kans op bijvoorbeeld houtrot. Als de kozijnen of gootbetimmering hierdoor vervangen moeten worden, ben je verder van huis. Je kunt schilderen dus beter niet te lang uitstellen.

Wanneer schilderen

Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. De tijd vliegt. Voordat je het weet is er weer een jaar voorbij. Vergeet de jaarlijkse controle van het schilderwerk niet. Vooral liggende delen, zoals vensterbanken, hebben veel te verduren van het weer. Je doet er daarbij goed aan om vooral het schilderwerk op de zuid en westgevel regelmatig te controleren. Het schilderwerk heeft hier (veel) te lijden van de zon en van de regen.

Aandachtspunten schilderen

Het is verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. En dan bedoel ik niet alleen het feit dat het droog moet zijn. Ook de temperatuur en luchtvochtigheid spelen een rol. Kies daarnaast een sterke verf en zorg voor voldoende laagdikte van de verf.

Uitbesteden of zelf doen

Ga je zelf buiten schilderen? Dan vind je schilderen waarschijnlijk erg leuk en heb je al wat ervaring. Want buiten schilderen kost aardig wat tijd en komt precies. Veel mensen besteden het daarom liever uit aan een schildersbedrijf. Een professionele schilder draait zijn hand niet om voor een klus waar jij wekenlang al je vrije tijd in steekt. Duur? Dat hoeft niet altijd, lees het artikel over de kosten van een schilder een keer.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenschilderwerk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s