Kosten schilder


Daar komt ie dan, de hamvraag: wat kost een schilder? Daar is bar weinig informatie over te vinden. Zelfs als je er helemaal in duikt, zoals ik deed voor dit artikel. Maar ik ben weer boven water, met een aantal concrete antwoorden.

Informatie over prijzen

Het is vooral lastig om iets over kosten te zeggen, omdat de kosten altijd samenhangen met de opdracht. Om te beginnen: gaat het om binnenschilderwerk of om buitenschilderwerk. Niet voor niets dus dat schildersbedrijven vaak weinig informatie geven over kosten en dat je bijna altijd een offerte voor schilderwerk moet aanvragen. Leuk, hoor ik je denken, maar ik wil wel eerst een indicatie hebben.

Kosten schilder

Een tip van de sluier: een schildersbedrijf rekent voor het buitenschilderwerk vaak een totaalprijs, terwijl er voor binnenschilderwerk een prijs per m2 wordt berekend. Binnen schilderen kost ongeveer 30 euro per m2, buitenschilderwerk is met 40 euro per uur vaak iets duurder. Vergeet ook de extra kosten niet, zoals materiaalkosten of voorrijkosten.

Zicht op prijzen

Onderhandelen over de prijs, vergelijken, een budget vaststellen; het lukt allemaal beter als je zicht hebt op de prijzen. Maar omdat er weinig deskundige informatie te vinden is, vragen mensen het op een forum aan elkaar. Realiseer je dat dat negen van de tien keer neer komt op appels met peren vergelijken.

Van invloed op de prijs

Ingewikkelde rekenmodellen, onleesbare offertes en ondoorzichtige berekeningen. Dat kun je in elke branche tegenkomen. Maar eigenlijk valt het voor schilderwerk wel mee. Denk vooral aan logische factoren zoals reisafstand, de omvang van de klus en de kwaliteit van het materiaal, bijvoorbeeld goedkope of dure verf.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Schilder en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s