Schilderen


Er wordt veel over gezegd en geschreven, over schilderen. Geen wonder, want wie wordt er nou niet blij van mooi schilderwerk? Toch wordt het belang van schilderen regelmatig onderschat.

Binnenschilderwerk

Binnen schilderen staat regelmatig op je to-do lijstje. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen. Ook al hoeft er in het nieuwe huis bijna niets te gebeuren, binnenschilderwerk slaan we niet over. Het huis schilderen gaat vooral snel, want er moet nog meer gebeuren. Maar wordt het ook mooi? Of moeten we over een jaar weer alle meubels uit de woonkamer sjouwen voor een nieuwe ronde? Mijn advies: neem voldoende tijd voor het schilderwerk.

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk is ook regelmatig aan onderhoud toe. Schilderwerk beschermt materiaal. Denk bijvoorbeeld aan hout. Als dat niet goed in de verf staat, neemt de kans op houtrot toe. Buiten schilderen zorgt dus voor dat materialen langer mee gaan.

Het stappenplan

Voor dit artikel ben ik aan de slag gegaan voor een stappenplan. Wanneer kun je met een gerust hart op de bank ploffen? In welke stappen valt het werk van de schilder uiteen? Van voorbereiden tot controleren, het komt hier aan de orde.

Zelf doen of uitbesteden

Schilderen vraagt kennis en ervaring. Niet voor niets dat veel mensen liever een schildersbedrijf inschakelen. Maar wat zijn de kosten van een schilder? Als je schilderwerk uitbesteed aan een schilder, vraag dan meerdere offertes aan. Als je zelf gaat schilderen, bijvoorbeeld omdat je het heel erg leuk vindt, houdt dan rekening met kosten voor materiaal (zoals verf en steigerhuur) en plan er voldoende tijd voor in.

Groet,
Joan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Schilder en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s